M25 Verslagen

M25 jongeren helpen bij Brownies&downies   13 mei 2017

Bram, Sharon, Maurits, Marnix, Mike, Noor en Mirthe vonden het erg leuk om eens mee te draaien bij Brownies en Downies.

De handen zijn flink uit de mouwen gestoken.

Mike en Marnix doen allebei mee, omdat ze er graag tijd voor maken en omdat ze het gewoon fijn vinden

om iets voor anderen te doen.

De jongeren beseffen na afloop, dat ze nu anders tegen mensen met een verstandelijke beperking aankijken.

'Ik vond ze meer zelfstandig dan ik had gedacht en reuze aardig!', zegt Noor.

En Mirthe: 'Als je ze tegenkomt, zou je niet denken dat ze een verstandelijke achterstand hebben".

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nacht zonder dak   23 april 2016

In de namiddag van zaterdag 23 april verzamelde in totaal 75 jongeren uit verschillende parochies uit ons bisdom zich in Dinther voor de nacht zonder dak. Ook de jongeren uit Veghel waren goed vertegenwoordigt.

Uit Veghel waren 14 jongeren aanwezig om samen een gevarieerde avond en nacht te beleven.

De groep werd verdeeld in 3 groepen, waarna een groep begon met het bouwen van het krotje terwijl de tweede groep in gesprek ging met een dakloze. De derde groep nam deel aan een workshop graffiti.

Het bezig zijn werd onderbroken voor een gezamenlijke maaltijd met friet en snacks.

Bij het vallen van de avond kwamen vele ouders en andere belangstellende een kijkje nemen bij de bouwsel.

Om samen te zingen bij het kampvuur, marshmallows te roosteren.

Na het vertrek van de ouders nog even wat met elkaar spelen, zingen.

Tot onze grote verassing kwam onze jongeren bisschop Mgr. Mutsaarts ook nog een kijkje nemen.

Na een gesprek met een aantal mensen van de leiding heeft hij een ronde gemaakt door het kamp.

Voor het slapen gaan verzamelde we ons in de kerk voor een moment van gedenken, samen bidden en zingen tijdens de aanbidding.

Daarna de kou in naar de bouwsels.

Ondanks de kou was het in de meeste krotjes goed te doen.

Ik denk niet dat er veel geslapen is maar de nacht is wel rustig verlopen.

Op zondag morgen met elkaar ontbijten en daarna opruimen.

Als afsluiting hebben we met ouders en andere belangstellende de H. Mis meegevierd met de geloofsgemeenschap van Dinther.

Door sponsoring en verkoop van zelfgemaakt lekkers is er een bedrag van ruim 2800 euro opgehaald.

Dit geld gaat naar de organisatie Tear die zich inzet voor de strijd tegen armoede en onrecht.

Zowel vanuit de organisatie als vanuit de deelnemers:

Een zeer geslaagd weekend dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Leuke bijeenkomst: 20 oktober 2015 vanaf 19.00 tot +/- 21.00 in de grote zaal van de pastorie van de H. Lambertus.

8 september:  De nieuwe Shirtjes, gepast en geshowd !!