Inschrijfformulier 2018/19     klik hier

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VORMSELVOORBEREIDING    H.Hart-H.Johannes en H.Lambertus VEGHEL

GO4IT!

Het jongerentraject van GO4IT! duurt ruim een jaar.

Het is bedoeld voor jongeren in groep 8 van de geloofsgemeenschappen H. Hart-H. Johannes, St. Lambertus en OLV Mariaheide die erover denken om het Sacrament van het Vormsel te ontvangen.

De start is begin 2018 en je kunt ervoor kiezen om begin 2019 gevormd te worden. Je zit dan dus in de brugklas.

De jongerenbijeenkomsten

We hebben in totaal zes bijeenkomsten van ongeveer een uur in het parochiecentrum van de Lambertuskerk in Veghel. Daarnaast nemen we deel aan andere activiteiten zoals een wandeling naar Handel, we krijgen bezoek van een mystery guest en we steken de handen uit de mouwen bijvoorbeeld bij de Solidariteitsmaaltijd, de voedselbank of bij een activiteit in een verzorgingshuis.

Dat betekent dus veel tijd om elkaar te leren kennen en leuke activiteiten te doen. Je gaat met elkaar in gesprek  over geloof, maar ook over keuzes maken en jouw plek in je familie, op school, tussen je vrienden; kortom in de maatschappij!

Waar kies je voor?

Als je besluit mee te doen aan GO4IT! (op weg naar het Vormsel), dan:

probeer je bij alle bijeenkomsten aanwezig te zijn

wil je nadenken en praten over vragen als Wie ben ik? Hoe zie ik mijn toekomst? Wie is God?

wil je meer te weten komen over God, Jezus en de kerk

maak je er samen met de andere jongeren een goede n gezellige voorbereiding van

kun je na de voorbereiding kiezen om het Sacrament van het Vormsel te ontvangen.

Sacrament van het Vormsel

Je kunt je leven zien als een weg, waarop je van alles meemaakt. Als je gelooft, krijgt jouw levensweg een andere dimensie. Je loopt niet meer alleen op die weg, maar God trekt met je mee. In de katholieke kerk kennen we zeven bijzondere momenten, die ons begeleiden op die weg. Ze worden sacramenten genoemd. Het zijn momenten waarop we kunnen ervaren dat God een actieve rol speelt in ons leven. Je doop was zon moment. Je ouders hebben er toen voor gekozen om je op de weg van het geloof te zetten. Als je het Sacrament van het Vormsel ontvangt, kies je er zelf voor om door te gaan op die weg.

Ik wil meedoen!

Je kunt je opgeven via het inschrijfformulier, dat  wordt uitgereikt tijdens de informatiebijeenkomst. De informatiebijeenkomst voor 2018/2019 wordt aangekondigd in de Stadskrant, het parochieblad en via deze site. Je kunt het inschrijfformulier ook downloaden via www.parochiesveghel.nl.

Bellen of mailen mag ook.

De voorbereiding kost 50 euro per deelenemer.

Voor vragen kun je terecht bij:

vormsel.go4it@gmail.com