Actueel Nieuws
Start

 

   

Lokaal laatste nieuws zie ook                     

---------- De NieuwsPagina ----------

 

Vat oe Fiets 2018, van regen naar zonneschijn.

 

Donderdag 10 Mei Veghel en omstreken

Om 08.00 kwamen 25 wandelaars bijeen bij het uitpunt voor hun wandeltocht van 30 Kilometer. Zij vertrokken in de regen en dat maakte de tocht extra zwaar.

Vanaf 10.30 uur kwamen de fietsers aan de start: een tocht van 25 en 50 kilometer voor de wielen. 

En dat bij het gouden Vat oe Fiets 2018, de 50ste keer. 

Velen met de mooie gele fietszadeldekjes, of is het gouden fietszadeldekjes, zij vielen met name op. 

Met muziek en zon vertrekken dat gaf vele goede zin.

C:\Users\Rene\Desktop\PEV\email\P1280974_renamed_30569.jpg

De routes vielen dit jaar zo min mogelijk samen. Fietsers en wandelaars zagen elkaar alleen bij de posten. Dat was een van de verbeteringen. Alle drie de routes gingen naar het noorden rondom Vorstenbosch waar de kermis werd vermeden) Bedaf en Rakt.

 

Een post werd door M25 verzorgd, de jeugd die actief is. 

Dit jaar werden de fietsroutes voorzien van Toponiemen, dat zijn Veldnamen. Oude veldnamen vele honderden jaren oud en verbasterd, maar die vertellen nog veel over de historie van dat gebied. Zoals Viaduct Knokert, knokert is een stuk land begroeit met riet. Od bedaf, Bet-af is ver af = afgelegen. Al genoemd in 1372. In 1648 werd hier een grenskerkje gebouwd, want hier was de grens met het Land van ravenstein.

Bij de laatste post (Rakt) was het een drukte, scouting en 'Veghel in Hout' stonden er namelijk ook, samen met de dames van de EHBO die het gelukking niet druk hadden, maar wel iets te doen hadden. De 900 fietsers reden vanaf hier terug naar de markt waar op de vele terrassen werd neergestreken. Met een loterij als afsluiting, was ook deze Vat oe Fiets een mooie dag.

 

 

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Roemenië 12 punten.

Veghel 12 mei Lambertuskerk.

Daar waar velen naar het Eurovisie Songfestival keken bezochten zo’n 200 mensen het concert van Love4Music, het koor dat in de Lambertuskerk Veghel regelmatig de diensten opluistert. 

Love4Music gaat deze zomer naar Roemenië, het geboorteland van Dan Loredan, de dirigent. Roemenië haalde de Eurovisie Songfestival finale niet maar vanuit Veghel kregen ze de volle 12 punten.

 

 

Met de nodige humor van Martijn, het jongste lid van Love4Music, werd de muziek aan elkaar gepraat. De nummers gearrangeerd door dirigent Dan Loredan klonken geweldig. Lenard Cohen, Adele, Queen, The Bee Gees, Robbie Williams en Shocking Blue passeerden de revue.

 

 

 

De reis werd uitgelegd: Op 13 juli deze zomer vertrekken leden van het koor Love4music naar Roemenië om daar verschillende concerten te geven. Het eerste concert zal op zaterdag plaatsvinden in de imposante Basiliek Maria Radna in Lipova. 'Op zondagmorgen zullen we tijdens de viering de muzikale ondersteuning verzorgen in deze basiliek.

We vervolgen onze weg daarna naar de stad Brasov waar we op verschillende plekken een optreden zullen verzorgen'.

 

De meeste leden vliegen een enkeling gaat met de auto. Dat zijn dan 1600 Kilometer enkele reis, een lange rit.

Dan haalde ook 3 mensen uit het publiek en vroeg hun een noot, Do, Si en Fis en met die noten maakte Dan een compositie. Dan is een talentvolle pianist won al diverse prijzen op jonge leeftijd en dat is dan ook te horen.

 

 

Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat in het parochieblad een interview komt met Dan Loredan. We zijn benieuwd naar de belevenissen in Roemenië.

 

  

 

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

INFORMATIE OVER bedevaarten NAAR ISRAËL EN LOURDES

Vanuit de H. Odaparochie  te Sint-Oedenrode worden dit jaar (in samenwerking met de parochies in het dekenaat Veghel/Schijndel/Sint-Oedenrode) twee bedevaarten georganiseerd. Van 1 t/m 13 augustus 2018 vindt een reis naar het Heilig Land plaats. We gaan de plaatsen bezoeken waar Jezus werd geboren, woonde, preekte en wonderen verrichtte. We bezoeken de plaats waar Hij stierf en waar wij zijn verrijzenis herdenken. Zo bezoeken we onder andere  Betlehem, Jericho, de Jordaan en Qumran, de Dode Zee, Nazareth, Kana, Kafarnaum en Jeruzalem. Een boeiende reis. Lopend over de wegen waar Jezus liep, mogen we  ons verdiepen in ons geloof en in de Bijbelse tradities.Graag nodigen we u uit voor een informatiebijeenkomst voor deze reis op dinsdag 24 april om 20:00 uur, in de parochiezaal van De Goede Herder aan het Mgr. Bekkersplein in Sint-Oedenrode.

In de herftvakantie, komende oktober, wordt een gezinsbedevaart naar Lourdes gehouden. We bezoeken de heiligdommen van Lourdes, de plaatsen van Bernadette en we genieten van de natuur in de Pyreneeën.

 

Informatie: PAROCHIESECRETARIAAT Odaparochie

Mgr. Bekkersplein 1
5491 EB Sint-Oedenrode
Tel: (0413) 477741

Email:
secretariaat@heiligeodaparochie.nl

 

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Proficiat!!!!!!

26 April Blauwe Kei. Lintjesregen en vandaag is Ambro van Stratum gedecoreerd.
Ambro is een veelzijdige vrijwilliger van bestuurslid maar vooral ook helper.
Een man van woorden en daden, want deze pagina leest u dankzij zijn tomeloze inzet om de website te beheren.
Met een grote glimlach ontving hij verrast de decoratie, ja hij had wel iets door vertelde hij na de plechtigheid.
Van Pastoor Smulders ontving hij een mooi boek. Vele felicitaties volgden nog en thuis was er een lunch geregeld.

En dan roept de website weer en heeft Ambro dit stukje te plaatsen.

Proficiat!

  René Surminski verslag

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zondag 15 april 2018

Vrijwilligersdag van de geloofsgemeenschap H.Lambertus.

 

Het is al weer zeven en een halfjaar geleden (2 okt. 2010) dat de laatste vrijwilligersdag werd gehouden (toen nog vanuit de Pastorale Eenheid Veghel); een dag met speciale aandacht voor het vele en onmisbare werk dat dag in dag uit gedaan wordt door honderden vrijwilligers binnen de geloofsgemeenschap. Werk dat varieert van kerkhofonderhoud tot sierploeg, van koorlid tot gastdame op de pastorie, van koster tot ziekenbezoek, van koperpoetsen tot liturgievoorbereiding en nog vele taken meer.

Hoog tijd om weer een dankjewel te zeggen tegen al die vrijwilligers en al doen die het werk niet om een dankjewel te krijgen, het doet toch goed om zo nu en dan te horen hoezeer het gewaardeerd wordt.

De dag begon met een eucharistieviering die opgeluisterd werd door gezamenlijke koren met bijzonder mooi uitgevoerde zang.

Daarna kon ieder op weg naar het Fioretticollege waar na een kop koffie met speculaas, iedereen kon genieten van een kop soep (of meerdere koppen), broodjes en dergelijke. Onder het genot van een glaasje fris of iets sterkers en een knabbeltje en met muziek van "Vrouwe om te Onthouwe" kon vervolgens nog uitstekend bijgepraat worden door de vele aanwezigen. De groep jongelui van M25 die speciaal gevraagd waren voor de bediening kregen vanzelfsprekend een speciale dank in de korte toespraak van pastoor Ard Smulders.

 

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  

 

 

 

Website 12½ jaar

 

 

 

1 oktober 2005 - 1 april 2018  

 

 

Meer over de website KLIK HIER

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Vastenactiviteit " Gesprek te Pas ".

 

 

Zondag 11 Maart Sint Oedenrode Damiaancentrum. 

 

Met de fiets werd vanuit Veghel centrum de reis naar het Damiaancentrum in Sint Oedenrode ondernomen, het zonnetje scheen. Na een korte rondleiding en koffie werd uitgelegd wat vanmiddag de bedoeling was. Na het voorlezen van wat gedichten en confronterende vragen werd de wandeling ingezet, met als thema Consuminderen. Een route van ongeveer 45 minuten wandelen en tijd om het gesprek aan te gaan. Kan vasten een teken van solidariteit zijn? Als jouw vasten niet gericht is op een ander, heeft het dan wel zin?  Als je dingen gaat doen in de vasten, die juist goed voor jezelf (lijnen, stoppen met roken, minder smartphone gebruik, ben je dan met vasten bezig?

 

Na de wandeling was er tijd om het gesprek voort te zetten maar nu in groter gezelschap  en met koffie en thee.  

Daarna werd de fietstocht naar Veghel ondernomen. 

 

 

 

Dit gesprek te pas was een mooi alternatief voor de meditatieve wandelingen van kerk naar kerk zoals die voorgaande jaren in de vastentijd werden gehouden.

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Solidariteitsmaaltijd 2018, Gaan waar niemand gaat, doen wat niemand doet.

 

Donderdag 8 maart Fioretti college Veghel, de ingang was even verplaatst en sommige kwamen daardoor via de andere ingang binnen. Geen probleem even langs de kassa en dan een leuk plekje zoeken. Ook dit jaar waren er mensen uit Helmond op bezoek. Volgend jaar hebben ze beloofd is er ook bij hun een solidariteitsmaaltijd.

 

 

Monique Kuijper voorzitster van de MOV opende de avond, en lichte het thema toe: “Gaan waar niemand gaat, doen wat niemand doet.” Een motto van de Zusters van het Heilig Hart van Jezus en Maria. Zambia is dit jaar het vastenactieproject en deze congregatie gaat daar waar zelden toeristen komen. Ver van de toeristische wildparken en Victoria watervallen. Petra Janssen legde uit waar het project over gaat:

Het doel van dit project is om de onafhankelijkheid van deze mensen (100 per jaar, drie jaar lang) te vergroten door ze te trainen op ondernemerschap en manieren om in hun levensonderhoud te voorzien. Het project zal ze bijvoorbeeld leren hoe ze hun eigen onderneming kunnen starten en uitbreiden, ze een startkapitaal bieden of een starterspakket om een landbouwbedrijfje op te zetten. Na drie jaar hebben de deelnemers aan het programma voldoende inkomen om goed voor hun familie te zorgen. In totaal bereiken we met dit project 15,700 mensen in de Mbala-regio in Zambia, waarvan 12,600 indirect.

Stan van Hoof uit Zijtaart trad op. Bekend van The voice Kids begeleidde hij zichzelf op gitaar. Het eerste lied was een cover Use somebody. Daarna bracht hij voor het eerst een lied dat hij zelf had geschreven en wel die middag. Een mooi geïnspireerd lied over de vasten.

 

Yos en Bert hadden de keukenbrigade geleid, Yos heeft jaren in Afrika gewoond en had de recepten. De maaltijd was voor Afrikaanse begrippen heel rijk, Maïspap Bonenschotel, Rijst en Kip, met salade. Er was genoeg om de ruim 100 deelnemers te voeden. Echt super waren de oliebolletjes, met kokospoeder. Een Afrikaanse traktatie waar ook hier van gesmuld werd.

De tafels waren mooi van bloemen voorzien door Cor van Schie, en de maaltijd gesponsord door de Emté en AH.

Natuurlijk was de wereldwinkel er ook met een mooie tafel.

 

Na de maaltijd was er tijd voor koffie en thee en een gebed verzorgd door de vormelingen. De vormelingen hielpen ook met het uitschenken van de koffie, thee en water.

 

Al met al een heerlijk goed geslaagde avond met een mooi opbrengst van bijna €1400, - .

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Uitslag LAMBERTUS BRIDGEDRIVE 2018 Zaterdag 17 februari 2018

 

voor de uitslag van de bridgedrive klik hier er wordt dan een pdf formulier geopend.)

 

Voor foto's van de bridgedrive klik hier

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Campagneproject Vastenactie 2018: Zambia

 ‘Households in distress’-programma in Mbala, Zambia

In april 2017 zijn onze Vastenactie collega’s Silvi en Margot afgereisd naar het uiterste noorden van Zambia, tegen de grens met Tanzania. Het is een straatarm gebied, een van de armste provincies van Zambia. Hier, in en om het stadje Mbala, is het campagneproject voor Vastenactie 2018: het HID-programma van de zusters van het Heilig Hart van Jezus en Maria.

Na de opkomst van de HIV- en aidspandemie hebben de Zusters van het Heilig Hart van Jezus en Maria in Mbala begin jaren ‘90 hun werkzaamheden verschoven. Hun ziekenhuis werd overgenomen door de overheid en de zusters hebben het Households In Distress (HID)-programma opgezet in 1991. Het doel van het HID-programma is om de impact van HIV/aids te verminderen via voorlichting en goede gezondheidszorg en door mensen te helpen in hun eigen levensonderhoud te voorzien. De zusters zijn de enige grote religieuze hulporganisatie in deze regio die op het gebied van HIV en aids werkt.

Binnen het HID-programma vallen: hulp aan weeskinderen en kwetsbare kinderen; opleiding en opvang van gehandicapte kinderen en volwassenen; armoedebestrijdingsprogramma’s en bewustwordingsprogramma’s. Concrete activiteiten zijn onder andere: lotgenotengroepen voor mensen met HIV/aids; een vrijwilligersnetwerk dat mensen bezoekt die te ziek zijn om naar de groepen te komen; lees- en schrijfgroepen voor mensen die analfabeet zijn; het weeshuis Sunsuntila; de Victor Braun-school voor gehandicapte kinderen en de workshops waar mensen een ambacht leren waarmee ze in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

Silvi en Margot waren diep onder de indruk van de warmte waarmee de zusters ze ontvingen, maar vooral ook van het werk dat de zusters in en om Mbala doen. Waar ze ook kwamen: overal bleek hoezeer de zusters betrokken zijn op de mensen om hen heen, hoe geliefd ze zijn, hoe ze voor iedereen tijd en aandacht hebben en waar nodig een helpende hand. Geen eindeloos helpende hand overigens: de zusters willen mensen zo snel mogelijk op eigen benen zetten zodat ze weer voor zichzelf en hun gezin kunnen zorgen. Daarmee geven ze talloze kinderen en volwassenen hun waardigheid terug.

Meer informatie over het project vindt u op onze website .

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Carnavalsmis Kuussegat, Daor genoten we nou van!

 

      11 Februari Lambertuskerk, 

De traditionele carnavalsmis ging dit jaar opvallend van start. De mobieltjes aan laten staan, wel op trillen maar laat ze aan want die heeft u straks nodig. Zo werden de kleurrijk versierde bezoekers verwelkomd. Licht, vuur en warmte zijn belangrijke elementen in een mensenleven. Ons geloof helpt ons te ontdekken dat God voor ieder van ons Licht wil zijn. En dat licht mag gezien worden, zo laten we zien dat we “mensen van het Licht” zijn. Zelfs uw mobieltje brengt vandaag licht, dat is weer eens wat anders als dat we elkaar niet zien staan door het drukke leven…

Bij het gebed om ontferming lieten Monique, Thea en Loes (de dames van Prins Jess en adjudanten Harry en Rudy) alle lichten doven. Zelfs de kaarsen werden gedoofd en met het licht van de mobieltjes werd de kerk schitterend verlicht. Kom laat jouw liefde stralen als licht in de duisternis. 'Net een grote zon, waaraan iedereen zich voedt' zo zag de kerk er uit.

Na dit schitterende moment ging, met de grote lampen aan, de viering verder. Groot orkest harmonie Frisselstein bracht een medley uit Jesus Christ Superstar, “het dorp” gezongen door Sandy Rombouts was schitterend. “De Zee” is voor Kuussegat ver weg maar gezongen door Sandy is hij voor de bezoekers tastbaar.

Jeugdprins Rik d’n Urste had een mooie tekst over een muzikant die iedereen aan het lachen maakte, Lachende mensen en muziek: “”Daor geniet ik nou van! 

Pastoor Smulders maakte zich terecht zorgen over het weer tijdens de optocht. Een dakdekker als Prins maar een dak is niet mee te nemen tijdens de optocht, dan kun je beter met mij bidden. 

Prins Jess d’n Urste was goed bij stem, thee met Honing had hij de reporter toevertrouwd was zijn geheim. Zijn preek waarbij  "zonder stevige muren kan je geen goed dak bouwen". Zo ook met Carnaval, zonder de inzet van de meer dan 200 vrijwilligers is er geen carnaval.  "Ik maak nu van dichtbij mee wat een mooie club het is. Samen zorgen ze ervoor dat alles klopt."

Tijdens de voorbeden werden 3 speciale Kuusegat kaarsen aangestoken. Traditioneel was het dans optreden van de dansmariekes tijdens de collecte. Een dans vol symboliek waar een dansmarieke ondanks het niet hebben van een hoed wel mee mocht dansen. De kerk heeft een goed dak maar nu is de toren toe aan een restauratie, we moeten 1,5 Ton bijeenbrengen zo werd uitgelegd.

Nawan Heerkens en Sandy zongen “Hallelujah”, Nawan bracht ook “Brabant” “want daar brandt nog licht” op schitterende wijze. Het veghelse “Ik heb n plekske” werd door Jo Deckers gezongen en had deze keer 4 coupletten. Bij het uitreiken van de onderscheidingen kreeg Dirigent Erik Kluin tot zijn verrassing er ook een. Zijn eerste carnavalsmis met Groot orkest harmonie Frisselstein was bijzonder succesvol verlopen menig kippenvel moment.

Pastoor Ard had dit jaar een nieuw lied ingestudeerd:

Hoe schoon is het leve, vural mee carnaval,

Mar irst we bezinne, de doen ze overal.

Hoe schoon is het leve, en godde strak content,

Dan vuiude ok van binnen degge’ne Kuussegatter bent.

En dat ik combinatie met talloze grappen bracht de kerk veelvuldig aan het lachen. Zo ging hij eens op huisbezoek hoorde gestommel maar er werd niet opengedaan. Daarop laat Pastoor een briefje achter met Ik ben hier geweest  lees een het boek openbaringen van Johannes hoodfstuk 3 vers 20 : “Zie ik sta aan uw deur. Als iemand mijn stem hoort en de deur opent, dan zal ik bij hem binnenkomen” Als antwoord kreeg hij Genesis hoofdstuk 3 vers 10: “Ik hoorde uw stem in de tuin en ik was bang omdat ik naakt was en heb me verborgen.”

 

Voor meer, veel meer foto's klik hier 

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Brief van Pater van de Ven, missionaris uit Eerde (vanuit Brazilië)

 

 

 

 

Pater Ad van de Ven, Missionaris uit Eerde heeft een bijzonder boeiende brief gestuurd vanuit Brazilië

over zijn afkomst, zijn studie en zijn werk als missionaris in Brazilië.

 

Om zijn hele brief te lezen klik hier 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

  Jaarverslag Hulpdienst Diaconie 2017:   klik hier : (er wordt  dan een pdf-document geopend.) 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

MOV Franciscusparochie doet verslag !! 

Klik hier  of ga naar de pagina MOV Franciscusparochie. (via de startpagina)

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Nieuwe viering, speciaal voor mensen met geheugen- en/of mobiliteitsproblemen. 

 

De eerste viering in de Lambertuskerk in Veghel, speciaal voor mensen met geheugen- en/of mobiliteitsproblemen,  is erg goed bevallen. 

Het aantal bezoekers en begeleiders overtrof de verwachtingen en de reacties waren zeer positief.

Op grond daarvan is besloten voorlopig met de viering door te gaan.

 

Deze viering is voorlopig telkens op de 3e donderdag van de maand om 15.00 uur.  

De donderdag in oktober is met muziek door Marie-Anne Veldens en Monique van de Ven

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

De periodieke gift

Voor hetzelfde geld geeft u meer

 

Ieder jaar in januari vindt de actie Kerkbalans plaats, zo ook dit jaar. 

Met de actie Kerkbalans vragen wij uw aandacht voor het werk van onze parochie en hopen wij dat u dit werk met uw financiële bijdrage wilt steunen. 

Velen van u doen dat reeds en wij zijn u daar zeer dankbaar voor.

 

Dit jaar willen wij uw speciale aandacht vragen voor de mogelijkheid van de periodieke gift.

 

Waarschijnlijk wist u al dat giften aan de parochie onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar zijn bij de aangifte van de inkomstenbelasting. Dat geldt voor giften boven de 1% (minimaal € 60) en tot een maximum van 10% van het verzamelinkomen. Maar weet u dat die grenzen niet gelden voor een periodieke gift?

 

Een periodieke gift is een gift waarbij u voor minimaal vijf jaar een vast bedrag per jaar schenkt. 

Tot 1 januari 2014 moest u daarvoor naar een notaris. Dat hoeft niet meer. U kunt een periodieke gift nu ook vastleggen in een overeenkomst. Ook onze parochie biedt die mogelijkheid.

 

Via de schenkcalculator op www.schenken.nl kunt u uitrekenen welk bedrag u terug ontvangt van de belastingdienst. De schenkcalculator berekent ook het netto voordeel van een periodieke gift en laat zien welk bedrag u kunt geven als u het belastingvoordeel ten goede laat komen aan de geloofsgemeenschap. Op die manier kunt u bijvoorbeeld uw kerkelijke bijdrage verhogen zonder dat het u extra geld kost!

 

Het fiscaal voordeel van een periodieke gift is kleiner of zelfs nihil als u al ‘gewone’ giften doet die tezamen het drempelbedrag van 1% benaderen en die niet boven de 10% van het verzamelinkomen uitkomen. Dat geldt bijvoorbeeld als u meerdere kleinere bedragen schenkt aan verschillende instellingen. Uiteraard kunt u ook die giften vastleggen in een overeenkomst.

 

Wilt u een overeenkomst met onze parochie aangaan voor een periodieke gift of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met het secretariaat, bereikbaar via secretariaatfranciscusparochie@gmail.com of telefonisch via 0413-363115 (op vrijdagmorgen). Uiteraard kunt u hiervoor ook altijd terecht bij een van de contactpersonen in uw eigen geloofsgemeenschap.

 

 

 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

  

 

 

VIEREN voor GROOT en KLEIN - Peuter- en Kleutervieringen

Wilt u uw kinderen ook eens laten kennismaken met deze vormen van vieren, kijk dan in de krant, de Christoffel of de posters voor de peuter- en kleutervieringen, die op scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven worden opgehangen.

Of klik hier voor een impressie of voor de data.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

ACTUELE LITURGISCHE TOELICHTING OP DE TIJD VAN HET JAAR

Sinds enige tijd is er op deze website telkens een korte toelichting te vinden op de actuele liturgische gebeurtenissen en/of heiligenfeesten 

die op dit moment aan de orde zijn. 

Deze informatie is steeds te vinden via de menuknop "Tijd van het jaar"  onder "vieringen en intenties" of klik hier 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Voor interviews met de Veghelse missionarissen    klik hier 

                                     of klik op de menuknop hiernaast

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Tarieven:

 

Het Bestuur heeft de tarieven voor 2017 vastgesteld voor diensten,

vieringen, grafrechten, etc. De lijst met tarieven is te vinden onder de knop "Tarieven" op de 

Startpagina (of klik hier).

 

  Voor Email naar de website

  klik hier

 

 

 

 Direct naar een onderwerp ? 

 klik dan hieronder op het

 onderwerp.

------------------------------------------

    - Agenda's  

 

    - Periodieke gift

 

    - Het Parochieblad

 

    - Peuter-Kleutervieringen

 

    - toelichting kerkelijke

        (feest)dagen

 

    - Veghelse missionarissen

 

    - Tarieven